Invitație de participare

Colegiul Consilierilor Juridici Timis va transmite  urmatoarea invitatia de participare:

INVITAȚIE

Camera de Comerț și Industrie a României și SCA Piperea și Asociații, în parteneriat cu  Camera de Comerț, Industrie și Agricultura Timiș, organizează, în data de 06.04.2023, conferința:

”Insolvența în contextul actual și modalități de prevenire a acesteia”

În temeiul Parteneriatului de colaborare încheiat între Camera de Comerț și Industrie a României și SCA Piperea și Asociații, Camera de Comerț, Industrie și Agricultura Timiș are prilejul să fie gazda și să organizeze această conferință.

Dificultatea financiară și insolvența fac parte din viața companiilor astfel încât va fi abordată problema și din perspectiva creditorului, a celui care este afectat de insolvența partenerului său de afaceri. Vor fi prezentate idei și măsuri de limitare a expunerii înainte de intrarea în insolvență a partenerului, sintetizam drepturi și obligații ale creditorilor odată cu deschiderea procedurii, dintr-o perspectivă practică a lectorilor având la bază experiența în domeniul insolvenței acumulată în peste 20 de ani și din derularea a peste 1000 de dosare/cazuri. Echipa de specialiști/lectori va fi formată dinDr. Av. Gheorghe Piperea, partener coordonatorSCA Piperea si Asociatii si RomInsolv SPRL, Alexandru Rățoi partener SCA Piperea si Asociatii, Florian Mateiță partener RomInsolv SPRL, Mircea Deaconu partener RomInsolv SPRL. De asemenea, co-moderator si lector va fi D-na Dr. av. Dr. Flavia Consuela Crăciun, practician in insolventa, arbitru la Curtea de Arbitraj a CCIAT care va prezenta problematica aferenta creanțelor curente in procedura insolvenței.

Este de notorietate faptul că fiecare afacere trece mai devreme sau mai târziu prin diferite provocări, iar pentru a le depăși, este nevoie de o strategie, de o analiză și de un plan de restructurare și reorganizare. Există soluții de evitare a insolvenței, dar există și modalități de tratament judiciar/administrativ al dificultăților financiare mai grave ale întreprinderilor. Fiecare manager trebuie să cunoască faptul că insolvența poate fi prevenită printr-un management de criză foarte bine pus la punct și prin proceduri de restructurare, trebuie să fie informat dacă există și beneficii ale insolvenței și totodată, si nu în ultimul rând cine și cum ar putea profita de pe urma insolvenței.

Conferința va avea loc în data de 06.04.2023, în intervalul orar 10:00 – 15:00 și se va desfășura la Centrul Regional de Afaceri Timișoara, Sala ,,Banat” în două sesiuni și o pauză de cafea, taxa de participare fiind de 150 lei + TVA pentru membri CCIAT și 200 lei + TVA pentru nemembri.

Pentru informații suplimentare va rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0736985482. Vă rugăm să confirmați prezența pană la data de 04.04.2023 adresa de e-mail mvasiu@cciat.ro